Door community (initieel herman4394), Op woe 14 feb 2018 11:20, 0 reacties, nieuws

Waarom de ervaring van Ahed Tamimi zo belangrijk is


Bijna iedereen die de Palestijnse strijd volgt, is nu bekend dat een 16-jarig meisje, nu 17, genaamd Ahed Tamimi, Israëlische soldaten confronteerde met het land van haar familie, kort nadat haar neef, Mohammed, met een rubberen kogel in het gezicht was geschoten, een coma veroorzaken. De video van haar acties is viraal gegaan en toont de wereld een moedige jonge vrouw die zich bezighoudt met geweldloze verzetsdaden, en vervolgens een dag later midden in de nacht wordt gearresteerd in haar huis en vervolgens beschuldigd van een reeks misdaden; zoals de standaard Israëlische praktijk bij de arrestatie van kinderen, werd Ahad weggehaald naar een Israëlische gevangenis buiten bereik van haar familie en vervolgens de borgtocht geweigerd.

Zoals alom is opgemerkt, is Ahed Tamimi voor mensen in Palestina en elders die de Palestijnse nationale strijd goedkeuren een heldhaftig slachtoffer, en complimenteren zulke symbolische daden van geweldloos verzet. Ahed wordt ook vaak 'iconisch' genoemd omdat haar verhaal, nu en daarvoor, zo emblematisch is voor het buitengewone doorzettingsvermogen van het Palestijnse volk dat vijftig jaar bezetting heeft doorstaan, en zeventig jaar geleden dat de massale onteigening van 1948 bij de Palestijnen bekend was Nakba . Deze langdurige beproeving blijft zich ontvouwen zonder een fatsoenlijk einde in zicht. Het feit dat Ahed een kind en een meisje is, versterkt het dubbele beeld van moed, koppig verzet en slachtoffering. Het is ook opmerkelijk dat Ahed al in 2013 bekendheid kreeg toen zij de Handala Courage Award ontving van een Turkse gemeente in Istanbul, een gebeurtenis die veel aandacht kreeg vanwege een ontbijt ter ere van de toenmalige premier Recep Tayyip Erdoğan. Terwijl zij nog maar 13 was, opende Ahed een kunsttentoonstelling in Istanbul die toepasselijk de titel 'Een kind zijn in Palestina' kreeg.

De Israëlische reactie was, zoals te verwachten was, even negatief en denigrerend als de Palestijnse reactie bevestigend was, misschien nog meer. De Israëlische minister van Cultuur en niet minder, Mira Regev verwees naar Ahed op deze manier: "Ze is geen klein meisje, ze is een terroriste. Het wordt tijd dat ze zullen begrijpen dat mensen zoals zij in de gevangenis moeten zitten en niet mogen aanzetten tot racisme en subversie tegen de staat Israël. "De internationaal bekende minister van Onderwijs, Naftali Bennett, was preciezer in het beschrijven van de straf die bij Ahed paste vermeende misdaad: "Ahed Tamimi zou een levenslange gevangenisstraf moeten betalen voor haar misdaad." Meer luguber maakte Ben Caspit, een prominente journalist, een nogal schokkende bewering over hoe het gedrag van Aheds uitdagende gedrag schokkend verdient om buiten het kader van de wet te worden aangepakt: " In het geval van meisjes zouden we een prijs moeten vragen bij een andere gelegenheid, in het donker zonder getuigen of camera's. "Sommige critici hebben deze verklaring gelezen als pleidooi voor seksueel misbruik, zelfs verkrachting, maar wat de bedoeling ook is, het feit dat dergelijke taal openlijk kan worden gebruikt op de hogere niveaus van het Israëlische discours, zonder een Israëlische weerslag aan te wakkeren, suggereert het een terroristische stijl van bestuur waarop wordt vertrouwd om de wil van Palestijnse burgers te verbreken. slijst.

De reactie van Mira Regev op de videoclip van Tamimi situeert de Israëlische reactie op Ahed Tamimi's op manieren die de dominante stemming in het land lijken te weerspiegelen die de realiteit van onderdrukkers en onderdrukten, slachtoffers en slachtoffers pervers omkeert: "Toen ik keek, voelde ik me vernederd. Ik voelde me verpletterd, "het vinden van het incident" schadelijk voor de eer van het leger en de staat Israël. "Het is dit vreemde gevoel dat het Israëliërs zijn, en geen Palestijnen, die vernedering ervaren in de huidige situatie, ondanks dat Israel de totale controle heeft van elk aspect van de Palestijnse levenservaring, dat voor de Palestijnen een dagelijkse ontmoeting met onderdrukkend beleid inhoudt, ontworpen om te schrikken, te vernederen en te onderwerpen. In tegenstelling hiermee genieten Israëli's de voordelen van stedelijke vrijheid en welvaart in een atmosfeer van normaliteit met relatief hoge niveaus van veiligheid in de afgelopen jaren die de veiligheidsdreiging sterk hebben verminderd, en in het proces, effectief Palestijnse klachten en aspiraties uit het publieke bewustzijn hebben gewist. Wanneer Palestijnen worden opgemerkt, zoals in dit incident, neigt het om spot, en uitingen van een dominante Israëlische politieke wil die het geheel gepast acht om straffen op Palestijnse kinderen streng op te leggen die totaal onevenredig zijn aan de ernst van de veronderstelde misdaad. Het is deze ongelijkheid tussen de realiteit van het Palestijnse verzet en de retoriek van de Israëlische onderdrukkende opties die het verhaal van Ahed Tamimi zo'n symbolische ontroering geeft....

Lees verder http://richardfalk.wordpress.com/author/richardfalk/

Vertaald door translate.google.com

13 feb
Foto van Twitter censuur: http://zaplog.nl/zaplog/article/twitter_censuur
door: Stephen Bottrill @StephenBottrill
http://pbs.twimg.com/media/DVYUK8QXcAAwtFQ.jpg


Artikel: http://richardfalk.wordpress.com/author/richardfalk/
Annotaties:
aanmelden / inloggen