Door P.uncia, Op zat 7 jan 2012 18:35, 1 reacties,    

VS Marinier zegt dat de oorlog in Irak één lange gruweldaad wasEx-marinier Ross Caputi zegt dat Amerikaanse soldaten "eigendom" moeten nemen van de oorlog in Irak, die een lange gruweldaad was.

Het is geen wonder, zegt hij, dat er zoveel terugkerende soldaten worden overweldigd door schuldgevoel over wat zij hebben gedaan, met een hoger percentage van zelfmoorden dan in alle vorige Amerikaanse oorlogen.

"Mensen gaan niet naar huis en zichzelf willen doden omdat ze de Irakezen hebben geholpen", zegt Ross Caputi. "Ze gaan naar huis en willen zichzelf doden omdat ze wreedheden hebben begaan".

Ross Caputi voert nu campagnes voor gerechtigheid voor de stad Fallujah, die hij in 2004 als een marinier hielp te vernietigen, toen duizenden burgers werden gedood en 200.000 uit hun huizen werden verdreven. stopwar.org.uk

Feiten en cijfers

Volgens een "wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd door de Just Foreign Policy naar de gewelddadige Iraakse doden als gevolg van de door VS geleide invasie", hebben bijna 1,5 miljoen Irakezen hun leven verloren door de oorlog. Het aantal is ten minste 10 keer groter dan de meeste schattingen die geciteerd zijn in de Amerikaanse media.

De Iraakse anticorruptie commissie onthulde in december 2007 dat er vijf miljoen Irakese weeskinderen zijn, zoals gerapporteerd door de officiële statistieken van de overheid. Alternet.org

Militaire zelfmoorden zijn toegenomen sinds het begin van de oorlogen in Irak en Afghanistan volgens een Center for a New American Security Suicide rapport. Alleen al in het fiscale jaar 2009 probeerde 1.868 veteranen van deze oorlogen zelfmoord te plegen, volgens armytimes.com.

De VA schat dat ongeveer 18 veteranen elke dag zelfmoord plegen.

In 2010 hebben meer dan 134.000 mensen getelefoneerd naar de National Suicide Prevention Lifeline. Van die bellers identificeerden 61 procent zich als veteranen. News.medill
Annotaties:
11-08-2013 03:54 | how to lose belly fat
VS Marinier zegt dat de oorlog in Irak één lange gruweldaad was #zaplog
| #173002 | 07-01-2012 22:30 | ouwe knar
dat er zoveel terugkerende soldaten worden overweldigd door schuldgevoel over wat zij hebben gedaan, met een hoger percentage van zelfmoorden dan in alle vorige Amerikaanse oorlogen
Dat zijn 'normale gezonde' reacties. Maar daar kan vast wel wat aan gedaan worden :(
Het schijnt dat de meeste ongetrainde 'normale' soldaten het niet voor elkaar krijgen om echt te schieten. Tot en met tijdelijke verlammingen toe.
Vandaar al die trainingen, waarmee gezonde reflexen vervangen moeten worden door andere.

En ooit gehoord van een president of ander hoge pief met een waanzinnig makend schuldgevoel?
ouwe knar's avatar
aanmelden / inloggen