Door P.uncia, Op maa 28 mei 2012 17:28, 0 reacties,    

Richmond verbied genetisch gemodificeerde plantenDe gemeenteraad van Richmond zegt dat gemanipuleerde gewassen en planten geen plaats hebben in de tuinen van Metro Vancouver.

Raadsleden hebben unaniem gestemd om verdere genetisch gemodificeerde soorten op Richmond bodem te verbieden, maar het verbod is niet uitvoerbaar omdat genetisch gemanipuleerde planten worden geregeld door de federale overheid en niet de lokale overheden.

Activist Arzeena Hamir vocht voor de Richmond beslissing en is verheugd dat de stad zich heeft aangesloten bij Powell River, Salt Spring Island en de Kootenay gemeenschappen van Nelson, Rossland en Kaslo in een verbod op wetenschappelijk veranderde gewassen.

Het verbod komt slechts enkele dagen nadat de fruittelers in de BC's Okanagan regio hun bezorgdheid hebben geuit over de mogelijke komst van genetisch gemodificeerde fruitbomen.

De Canadian Food Inspection Agency overweegt een aanvraag om een genetisch veranderde appelvariëteit, de Artic Apple genaamd die de eigenschap heeft te voorkomen dat de vrucht bruin wordt bij het snijden, toe te staan.

Telers vrezen dat klanten fruit waarmee gerommeld is zullen afwijzen en de BC Fruit Growers' Association heeft al een resolutie aangenomen tegen genetische modificatie, maar supporters houden vol dat gemodificeerd voedsel veel van de hongerproblemen in de wereld kan oplossen door hogere gewasopbrengst.
Annotaties:
aanmelden / inloggen