Door Appie, Op zon 25 aug 2013 19:08, 4 reacties,    

Natter water: tot ziens klimaatverandering, gentech en pesticiden


Nieuwe technologie uit Ierland kan de grootste vooruitgang en verandering in de landbouw betekenen sinds de uitvinding van de ploeg.

De technologie, radiogolven laden het water op naar een hoger energieniveau, verhoogt de opbrengst van groenten en fruit tot wel 30%. Niet alleen zijn de planten veel groter maar zijn van nature ook nog eens resistent tegen vele ziektes. Men kan enorm op de hoge kosten van kunstmest en gifitge pesticiden besparen.

De goedkope waterbehandeling is uitgebreid in Ierland en enkele andere landen getest en zal de komende tijd aan de wereld getoond worden. De technologie maakt gentech overbodig en maakt korte metten met de klimaatverandering. De grotere planten zuigen eenvoudig al het overtollige CO2 op.

De techniek is ontwikkeld door Austin Darragh en JJ Leahy (beide University of Limerick) en de eco-vriendelijke techniek gebruikt alleen de grondstoffen zonlicht, CO2 uit de lucht en de mineralen in de bodem.

Het apparaatje die dit alles mogelijk maakt is niet groter dan een koekje en wordt Vi-Aqua genoemd, wat levend water betekent. Een 24 V electrisch signaal wordt vertaald in radiogolven welke het water met een antenne oplaadt. Duizenden liters water kunnen binnen 10 minuten opgeladen worden voor een kostprijs van enkele centen.

Daaragh vertelt: de technologie maakt het water natter en via de lucht wordt stikstof in de vorm van nitraten opgenomen en daarnaast verjongt het de bodem door de micro-organismen te activeren. Ook kan de technologie het waterverbruik met 30% terugdringen, het water is een beter oplosmiddel en kan dus meer voedingsstoffen naar de wortels transporteren.

De techniek is uitgebreid getest in Warrenstown Agricultural College en wordt gezien als een wondermiddel. Harold Lawler heeft de techniek uitgebreid onderzocht en vertelt: in de perkplanten werd een groot significant verschil in resultaten waargenomen, de planten waren harder en taaier. Daarnaast hadden de planten minder kunstmest nodig, zelfs de diepe wortels namen voedingsstoffen op. Kunstmest bereikt normaliter deze diepte niet.

Lawler zijn team ging vervolgens kijken welk effect het behandelde water op groente had. Ijsbergsla ging veel sneller kiemen en wormden ook sneller wortels. De gewassen waren gemiddeld 46% zwaarder.

Recentelijk zijn er testen met tomaten in Italië uitgevoerd. De testen waren zo succesvol dat men de technologie in de boerengemeenschap aanbeveelt. In India is het duidelijk geworden dat men de productie van theeplanten kan verhogen met minder water.

Ondertussen is de technologie ook al toegepast in de gerenommeerde Kew Royal Botanical Gardens (Londen). Een zere zeldzame orchidee, welke sinds 1942 aan het sluimeren was, werd nieuw leven ingeblazen en bloeit op dit moment weer.

De apparatuur wordt inmiddels commerciëel geproduceerd door ZPM Europe Ltd.

Annotaties:
  • aanvulling
    (Atlas) [articles.mercola.com]
    EZ water?
22-09-2013 17:50 | not fake
Natter water: tot ziens klimaatverandering, gentech en pesticiden #zaplog
| #205641 | 25-08-2013 19:55 | ouwe knar
Ojee, dat is wachten op 'debunkers' ;)
Hier testimonials: http://tredispace.com/viaqua/index.php/en/testimonials
ouwe knar's avatar
| #205671 | 26-08-2013 10:50 | merethan
"Natter water." lolwut??
merethan's avatar
| #205681 | 26-08-2013 13:03 | Atlas
Er lijkt wel iets aan de hand met het water; zie aanvulling over EZ - water.
| #205794 | 27-08-2013 19:38 | ffloor
Al in 1972 werd in New-Sealand magneten op de waterleiding gemonteerd en er werden opbrengstverhogingen tot wel 40% geconstateerd (bron+foto Natuur en Techniek).
Het blad schreef erbij dat TNO en Wageningen experimenten waren opgestart - nooit meer iets van gehoord maar ze zijn gewoon te koop bij de Gamma, maar dan tegen de kalkaanslag.
Het raadsel zèlf is wel opgehelderd over magnetisch water want de spinhoek van electronen gaat dan veranderen - ik denk dat aanstraling met radiogolven zoiets vast ook wel doet? Althans iedere keukenmagnetron doet hetzelfde met watermoleculen.

Persoonlijk geloof ik echter dat in dit artikel iets heel anders aan de orde is namelijk steriliseren van water: een aanrechtdoekje in een magnetron geplaatst is binnen 1 seconde al 100% steriel (waarschuwing: plaats wél een halfvol glas met water in de hoek tegen ontploffing van de zendbuis: als ballast) - en dat planten niet goed overweg met sommige mestbacterieculturen, virussen en schimmels kunnen is bekend - wij immers òòk niet!

Nog zo een zware radiozender die de grond steriliseert - en waar vaak nooit aan gedacht wordt zijn onweersbuien met hun krachtige vonkzenders! Ikzelf bouwde mijn eerste middengolfzender die in de gehele provincie Utrecht hoorbaar was met niet meer dan een jampot en een TL-buisje van 8 Watt: ik was toen 14 jaar ja, maar mocht het nooit meer doen.
Ierland ontvangt jaarlijks heel veel regen - maar er is daar vrijwel geen onweer. Wel veel aardappelziekten zoals Phytopftera wat toch echt álles met de ionenleer heeft te maken!
aanmelden / inloggen