Door community (initieel Witte Haai), Op zon 3 jun 2012 19:02, 0 reacties, nieuws

Griekse gevangenen zonder eten

Dramatische toestanden beginnen zich te ontwikkelen in Griekenland. Je leest meer en meer verhalen over mensen die zelf maar een einde aan hun leven maken, want zo…

Die wanhoop wordt ook gevoeld door de gevangenen in Korinthe. De regering heeft blijkbaar geen geld meer om haar eigen gevangen te voeden.

Klaarblijkelijk heeft de Griekse staat alle financiering voor onderwijs en gezondheid stopgezet. In dat soort situaties staan gevangen natuurlijk helemaal achteraan in de rij.

De Griekse gevangenissen krijgen al maanden een absoluut minimumbedrag. Het gevolg is dat gevangenen ondervoed zijn en voor voedsel grotendeels afhankelijk van de lokale bevolking.

Het meest recente voorbeeld doet zich voor in de gevangenis van Korinthe, waar de voedselaanvoer vanuit de nabijgelegen militaire basis werd stop gezet. De gevangenen zijn letterlijk aan de Goden overgeleverd, want volgens het personeel is er niet één korreltje rijst meer te vinden in de voorraadkamers.

Volgens de militaire commandant van de basis kunnen ze niets meer leveren, omdat er al niet genoeg is voor de soldaten. Gelukkig voor de 84 gevangenen dat de plaatselijke bevolking in de bres springt, zodat ze net niet helemaal verhongeren. Protesten bij het Griekse Ministerie van Justitie hebben niets uitgehaald.

Groepjes inwoners van Korinthe houden inzamelingsacties als een gebaar van solidariteit en respect tegenover mensen die misschien nu bepaalde rechten zijn ontnomen, maar nog steeds wel recht hebben op hun menselijke waardigheid. De gevangenis heeft dringend behoefte aan rijst, pasta, ingevroren vlees en eieren.

Ook de gevangenissen in Patra en Alikarnassos hebben voedselproblemen. Daar verhongeren de gevangenen die geen geld hebben om in de gevangeniskantine eten te kopen; zij krijgen niets.

Volgens een recent bericht van Reuters dreigt er nog meer ellende voor de gevangenen en de rest van de Grieken. De grote Griekse gasleverancier Depa heeft gedreigd alle gastoevoer naar de elektriciteitcentrales af te sluiten als de achterstallige rekeningen niet onmiddellijk worden betaald.

Bron:

Proto Thema
Zero Hedge
Annotaties:
aanmelden / inloggen