Door MartinM, Op din 22 mei 2012 11:22, 4 reacties, citaat / intro / linkdump

ESM: De grote EURO-roof

De ChristenUnie kan niet instemmen met de huidige vorm van het Europees Stabiliteitsmechanisme (ESM), het permanente noodfonds voor de euro. Fractievoorzitter Arie Slob wil meer zeggenschap over de 40 miljard euro die Nederland in het fonds stopt. Gelukkig, in Nederland beginnen steeds meer mensen wakker te worden als het gaat om het ESM (uitleg hier). Rekent u even mee? Het ESM zal een pot met geld te verdelen krijgen ter waarde van 700 miljard Euro. Dit alles om de zuidelijke-zwakke broeders zoals Griekenland, Spanje en Portugal te steunen. Nederland zal zo’n 40 miljard bijdragen aan deze pot. Waarvan een groot deel aan garanties. Maar...
Annotaties:
| #180986 | 22-05-2012 12:48 | Rikk
PETITIE TEGEN HET ESM VERDRAG

http://petities.nl/petitie/het-esm-verdrag
Rikk's avatar
| #180988 | 22-05-2012 13:03 | Rikk
Met het ESM wordt onze nationale souvereiniteit weggegeven aan een stelletje machtwellustelingen in Brussel.

Het amendement van artikel 136.3 van het TFEU van 23 maart 2011.

”De lidstaten die de euro als munt hebben mogen een stabiliteits mechanisme creëren om te activeren als dat noodzakelijk is om de stabiliteit van de eurozone als geheel veilig te stellen.”

Het gaat dus al lang niet meer om financiële stabiliteit alleen. Ook het bespieden van wakkere burgers, het inperken van burgerrechten, het instellen van censuur en alles wat in naam van de stabiliteit verzonnen kan worden, kan vanaf 1 januari 2013 volkomen legaal aan nieuwe of bestaande Brusselse organen worden toevertrouwd.

Dat het ESM verdrag onze democratie behoorlijk inperkt mag duidelijk zijn.Het ESM krijgt directe toegang tot onze staatskas en wat kun je dan als kamerlid/minister nog? Helemaal niets, Volgen van de machtwellustelingen uit Brussel.

Helaas is het alleen Wilders die nu via een kortgeding de besluitvorming van dit demisionaire kabihristen unnet wil stoppen, de Christen Unie begint ook watte morren, helaas te laat.

Dit kabinet is puur gevallen door het ESM, nu kan dit via de Kunduz-coalitie door onze strot worden geduwd.
Rikk's avatar
| #181006 | 22-05-2012 19:26 | Make_over
voorstel uitstel stemming verworpen, morgen stemming over bankenmacht aan nog minder bankiers overdragen.
Make_over's avatar
aanmelden / inloggen