Door Appie, Op maa 21 nov 2011 21:27, 0 reacties,    

Australië: gerecyceld drinkwater vrij van resistente bacteriën?


In Australië begint men zich ook zorgen te maken over mogelijke schadelijke effecten van het drinken van behandeld afvalwater. In een onlangs verschenen Amerikaanse studie vondt men zelfs in sterk behandeld afvalwater grote concentraties antibiotica resistente bacteriën.

Hoofdauteur Timothy LaPara (University of Minnesota) concludeert dat het lozen van behandeld afvalwater in sommige oppervlaktewateren resulteerde in 20 maal zo hoge concentraties “superbacteriën”. Ondanks de zuivering is afvalwater dus de oorzaak van deze hoge concentraties resistente bacteriën.

Antibiotica wordt als behandeling tegen bacteriële infecties gebruikt maar door de toenemende resitentie van sommige bacteriestammen blijkt deze behandeling niet meer werkzaam te zijn. Wereldwijd maakt men zich zorgen over de resistentie en mogelijke gevolgen voor de volksgezondheid.

De studie komt voor de overheid op een ongelegen moment, op 9 november is namelijk een installatie in gebruik genomen welke het afvalwater zo behandeld dat het aan de drinkwaterbron wordt teruggegeven. Deze waterbron is de belangrijkste voor Perth: Gnangara heuvels.

Nick Turner (Water Corporation) leidt het afvalwater recyclingsproject en verklaart dat de Amerikaanse studie niets nieuws toevoegt aan het miljoenen dollars kostende project. Het afwater uit de studie is lang niet zo goed behandeld als het water in onze installatie. Het gerecycelde water is puur voordat we het in de bodem pompen.

Turner gaat verder: ik heb er absoluut vertrouwen in dat in het behandelde water geen bacterie en antibioticum is te vinden.

Richard Theobald (Department of Health water unit) vertelt dat de resistentie tegen antibiotica een serieus probleem is. Maar hoofdzakelijk in pluimvee en vee omdat hier de controle veel moeilijker is.

Tijdens testperiode is het gerecycelde water gebombardeerd met (overheids)onderzoeken en tot nu toe zijn in geen enkel monster sporen van bacteriën aangetroffen. Theobald: het water wordt zeer intensief behandeld en wordt na bijmengen zelfs vervuild door het water uit de bron.

Volgens Theobald is het verwijderen van bacteriën uit afvalwater relatief eenvoudig. Een groter probleem vormen chemicaliën, zoals bijvorbeeld hormomen, deze zijn klein en moeilijker te hanteren. De overheid zal het gerecycelde water dan ook hierop blijven screnen.

By Daniel Mercer
Annotaties:
16-02-2014 14:25 | muscle growth supplements
australi: gerecyceld drinkwater vrij van resistente bacterin? #zaplog
23-08-2013 10:24 | http://ketoneultrareview.com
Australië: gerecyceld drinkwater vrij van resistente bacteriën? #zaplog
aanmelden / inloggen