Door community (initieel Best Well), Op don 4 jan 2018 21:30, 7 reacties, nieuws

Ahed Tamimi Puber slaat soldaat.

Puber slaat soldaat.

Een regelrechte oorlogsverklaring aan het weerloze staatje Israël, omringd door Arabische bloedhonden en geïnfiltreerd door verraderlijk Palestijns ongedierte, notoire terroristen, die daar niets hebben te zoeken.

Reden genoeg om die Palestijnen eens collectief een lesje te leren.

Een “israelieten-minister” vindt, dat wanneer pubers nu al soldaten van de bezetter in het gezicht beginnen te slaan, ze de rest van hun leven moeten slijten in de gevangenis.
In Washington zijn ze zich eveneens kapot geschrokken. Stel je voor dat pubers straks overal ter wereld de Amerikaanse bevrijdingstroepen in het gezicht gaan slaan!

In het Witte Huis zullen ze zich vast voorbereiden op een “nookoolar alert”.

En om te beginnen dreigt men met de hulp aan de Palestijnen te stoppen.

Stumperds.

Lekker doorgaan zo, de 16-jarige Ahed is een vrijheids-icoon in wording, let maar op.

Annotaties:
| #261639 | 05-01-2018 07:57 | herman4394
= ... Op 24 december verscheen ze voor de rechtbank, wederom op eerste kerstdag. Ze zag er moe en mishandeld uit van constante overdrachten, een van de verschillende Israëlische praktijken om gedetineerden te verbreken.

Tientallen mensenrechtenorganisaties sloten zich aan bij wereldwijde oproepen om Ahed en andere kindsoldaten, wetteloos gehouden, schuldig aan geen misdaden, te bevrijden.

Ahed, haar moeder Nariman, en naar verluidt zijn haar vader Bassem en neef Noor gearresteerd.

De familie Tamimi staat al jaren in de voorhoede van landverdediging in het dorp Nabi Saleh, Ahed sinds 10-jarige moedige activist.

Ze was getuige van haar familieleden aangevallen, gewond en gedood door soldaten en extremistische kolonisten. Haar huis werd bedreigd met sloop.... =

http://https//tinyurl.com/y99c4dyn

en originele onvertaalde tekst
Ahed Tamimi: Symbol of Heroic Palestinian Resistance

http://stephenlendman.org/2017/12/ahed-tamimi-symbol-heroic-palestinian-resistance/
| #261640 | 05-01-2018 08:21 | herman4394
Het andere artikel op Russia Today:

A tale of two girls: Ahed Tamimi and Bana al-Abed highlight media bias

https://www.rt.com/usa/413798-tamimi-bana-media-bias/
| #261642 | 05-01-2018 10:58 | Saljoet
Als we voor deze misdaden de straat niet opgaan kunnen we in elk geval wél, middels een paar muisklikken, ons ongenoegen kenbaar maken bij de Nederlandse vertegenwoordigers van de terreurstaat Israhel:
http://stanvanhoucke.blogspot.nl/2018/01/the-brave-jewish-army-2.html
Saljoet's avatar
| #261643 | 05-01-2018 12:01 | herman4394
De werkgroep Staat van Beleg heeft weer een jaaroverzicht gepubliceerd. Geen krant of blog kan bijhouden wat de Palestijnen dagelijks allemaal overkomt; de aantallen mensenrechtenschendingen zijn zo groot dat ze alleen door middel van lijsten en statistieken enigszins inzichtelijk kunnen worden gemaakt. Daarbij verdwijnt uit de aard der zaak het menselijk leed enigszins naar de achtergrond. Vandaar dat elk artikel op dit blog gezien moet worden als het topje van een ijsberg; als een te behappen, uitgelichte verwijzing naar het grote onrecht dat in z’n omvang nauwelijks te bevatten is.

En daarom is zo’n initiatief zo belangrijk. De enkele keer dat een grote krant of een journaal iets meldt over de situatie is dat maar al te vaak het gevolg van een verzetsdaad. De achtergrond van decennia van onderdrukking en landroof wordt daarbij niet meegenomen, waardoor het nieuws gebracht wordt als “gewelddadige incidenten“, of – nog erger – een “escalatie van geweld“. Pas wanneer je zo’n “incident” van bijvoorbeeld de NOS afzet tegen wat Staat van Beleg het hele jaar door heeft verzameld, begrijp je dat er selectief wordt gewinkeld om Israël toch vooral als slachtoffer en niet als dader neer te zetten.
Staat van Beleg

Staat van Beleg

Van de dodelijke slachtoffers is meer dan 25% jonger dan 18 jaar! Het overgrote deel van de schendingen betreft allerlei zaken die bedoeld zijn om het dagelijks leven van de Palestijnen te ontwrichten en hen tot wanhoop te drijven. Arrestaties, intimidatie, beperking van bewegingsvrijheid, geweld (ook door kolonisten) en invallen scoren dag in dag uit, jaar in jaar uit erg hoog.

Wanneer je de overzichten door de jaren heen bekijkt kun je geen andere conclusie trekken dan dat het planmatig gebeurt. Welke naam je er ook aan geeft, sociocide, politicide, langzame genocide of etnische zuivering, de feiten spreken voor zich: een volk wordt hier doelbewust over de kling gejaagd. We kunnen alleen maar hopen dat het werk van Staat van Beleg en anderen de internationale gemeenschap wakker schudt voordat het te laat is.

Bekijk hier het volledige overzicht.

Engelbert Luitsz

Share on Facebook (Opens in new window)Click to share on Twitter (Opens in new window)Click to share on LinkedIn (Opens in new window)Click to print (Opens in new window)Click to email this to a friend (Opens in new window)


http://www.staatvanbeleg.com/
| #261652 | 06-01-2018 06:26 | herman4394
=Het is dan ook de vraag of de vertaalfout tijdens het proces tegen Ahed zal worden rechtgezet, of dat het een drama wordt a la Tatour, waarbij Ahed wordt geframed. Ik vrees het laatste. Haar neerzetten als een gevaarlijke terroriste is immers duidelijk de bedoeling geweest van de vlijtige militaire aanklager. Ahed heeft de eer van het leger besmeurd, dus moet ze hangen ook al is ze pas 16. Het hele proces krijgt daarmee behalve een treurige ook een hilarische kant. Het zal onthullen hoe de Israeli's, die tussen de Arabieren wonen, langzamerhand minder van hen weten en begrijpen dan de gemiddelde Europeaan die ook een hekel heeft aan moslims. Hte Israelische leger zal, onbeholpen als het is, zichzelf er behoorlijk mee voor gek zetten. We zullen maar hopen dat het zal helpen sommige mensen eindelijk wakker te schudden. =

Zie verder:
https://abu-pessoptimist.blogspot.my/2018/01/beproefd-recept-een-vertaalfout-in-de.html#more
| #261653 | 06-01-2018 10:32 | Best Well
Ik heb nu een stem geplaatst voor de reacties die veel meer vertellen dan het artikel.

Tja, de internationale gemeenschap, in de vorm van de Verenigde Naties en bewaking van de mensenrechten blijft altijd hangen bij politiek aangestuurde selectieve verontwaardiging.
De MSM nieuwsvoorziening maakt zich daarmee mede schuldig aan misdaden tegen de menselijkheid.
Met de nep-strijd tegen nep-nieuws zal men de tegengeluiden en de alternatieve media vooral over dit soort onderwerpen de mond proberen te snoeren.
Best Well's avatar
| #261658 | 07-01-2018 21:48 | herman4394
=... De affaire Tamimi laat niet alleen zien tot welke onmenselijke diepte Israël is gezonken, maar ook dat onze media niet in staat zijn enige journalistieke integriteit aan de dag te leggen wanneer de Palestijnen ter sprake komen.

Wie kan niet begrijpen dat een meisje van zestien woedend is omdat haar neefje van dichtbij in het hoofd is geschoten door een soldaat? Op dat moment verwachtte niemand dat de 15-jarige Mohammed het zou overleven. Hij was helemaal niet betrokken bij een demonstratie, maar was op een muur geklommen om te kijken wat er aan de hand was....=

http://www.alexandrina.nl/?p=4617
aanmelden / inloggen