Door community (initieel Hans), Op woe 29 feb 2012 22:40, 1 reacties,    

2020: China aast op Europees lageloniumLagelonium is een van de belangrijkste grondstoffen voor de industrie. De Europese en Amerikaanse economische groei tussen 1980 en 2008 was mogelijk door lagelonium uit Azië.
In 2008 was lagelonium niet meer te vinden in West-Europa. Wanhopige ondernemers importeerden de laatste beetjes lagelonium uit Oost-Europese landen, Polen, Roemenië, Bulgarije.

Vanaf 2010 worstelde Europa met een schuldencrisis en vroeg de rest van de wereld tevergeefs om financiële hulp. China, India en de VS weigerden geld te storten in de Europese bodemloze put. Dit was een doordachte strategie om het eens zo rijke Europa op de knieën te dwingen.
De strategie werkte. Door oplopende werkeloosheid en 'noodzakelijke hervormingen op de arbeidsmarkt' daalden de lonen in Europa. Eerst alleen in Griekenland en Ierland. Maar vanaf 2012 ook in de rest van Europa.

Nu in 2020 is er in Azië nauwelijks nog lagelonium te vinden. In China, Zuid-Korea, India en Taiwan zijn de lonen sterk gestegen.
Daarom richten de Aziatische industrielanden de ogen begerig naar het zieltogende Europa. Grondstoffen zijn in Europa niet meer te vinden, behalve dan lagelonium. Dat is toch wel de belangrijkste grondstof voor de economie.
Annotaties:
| #176033 | 01-03-2012 09:22 | doeiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
Het probleem is wel dat alles de pan uitrijst.Europa had geen keuze.Al die jaren na wo2 alles jaarlijks steeg door die inflatie wat onstond en de lonen moesten meegroeien,om de bevolking zoet te houden.Anders was er allang een revolutie ontstaan.Maar het kon ook,vanwege de economische groei.Nu de economische rek eruit is voor die bende geen andere optie is dan de lonen te bevriezen.De inflatie zal dan te merken zijn.Ik wil wel zien hoelang ze het gaan volhouden in europa met al die bezuinigingen,als ondertussen de inflatie blijft groeien.
Misschien kansen voor Nico.Kan hij zelf ervaren wat het is om als gelukszoeker in azie werk te zoeken,in de hoop niet gediscrimminineerd te worden door aziaten die een zondebok zoeken voor het beleid wat graaiers hebben doorgevoerd om zichzelf alleen te verrijken.
aanmelden / inloggen